Velgørenhed og skattefradrag

Velgørenhed og skattefradrag

Mange danskere vil gerne støtte velgørenhed, fordi vi er et folkefærd der gerne vil hjælpe andre der har det svært. Men er det i virkeligheden også for at vi får det bedre med os selv og vores samvittighed?

Det er almen viden at vi får det godt med os selv når vi støtter til velgørenhed – ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting. Men gør vi det reelt set for at hjælpe eller gør vi det for at vise andre vi er gode mennesker og dermed kan få lov og pudse glorien lidt ekstra.

Skattefradrag i forhold til velgørenhed

Fra i år er der ingen nedre grænse for meget du minimum skal støtte med for at kunne fradrag, så lad os sige at man støtter med 500 kr., så gør man det vel fordi man har muligheden for det og gerne vil hjælpe. Som sagt støtter mange danskere til velgørenhed, men bagefter kommer spørgsmålet om hvor det kan trækkes fra i skat.

Velgørenhed og skattefradrag er ikke umiddelbart to ord man ville sætte sammen, men det er en smart måde at få folk til at donere til velgørenhed ved at oplyse folk om at de kan få pengene tilbage fra skat.

Der er mange forskellige former for velgørende foreninger vi kan støtte og så får skattefradrag. På skat.dk kan man se en lang liste over de foreninger der er godkendt til at man kan kræve det tilbage i skat. Så når man har muligheden for at støtte og samtidig få det trukket fra i skat, så er det med at gøre det.

Skattefradrag fra online donationer

På Charii.com er det også muligt at få et skattefradrag når du donerer. Gennem Charii kan du donere helt ned til 5 kr. til lige nøjagtig de organisationer du ønsker at støtte. Hvis du vil støtte gennem charii og stadig få et skattefradrag skal du blot oplyse dit CPR-nr. Du kan læse mere om skattefradraget på charii her.

Posted in Artikler om velgørenhed | Tagged , , , | Tilføj kommentar

Humanitært arbejde og velgørenhed

Humanitært arbejde og velgørenhed

Selvom der er mange alvorligt syge mennesker i Danmark, er der mindst lige så mange mennesker ude i verden der har brug for hjælp. Der er mennesker i verden som lever under dårlige forhold såsom krig. Det kan også være lande hvor naturkatastrofer har ramt.

Disse folk har brug for hjælp, fordi disse lande har ofte personer der er fattige og dermed dårligt stillet. Det er i disse lande vi har brug for humanitært arbejde og velgørenhed. Der er mange lande over hele verden hvor naturkatastrofer rammer, så folk mister deres hjem og hvad endnu værre er at folk mister livet og andre kommer slemt til skade.

Det er her vi skal gøre hvad vi kan for at hjælpe til. Samtidig er der også mange lande hvor der er krig, så her er der også mange mennesker der dør og folk der mister familiemedlemmer. Mange ender i flygtningelejre på grund af disse krige. Også her har vi muligheden for at støtte til og støtte humanitært arbejde og velgørenhed.

Støt verden gennem velgørenhed

Heldigvis er der folk der gerne vil gøre end indsat for at hjælpe disse mennesker til at få det bedre igen. Det er gennem organisationer som f.eks. Læger Uden Grænser. De hjælper til på børnehjem og i flygtningelejre. De træder til når der er størst brug for hjælp og de hjælper til over hele verden.

Derfor bør vi også gøre hvad vi kan for at støtte humanitært arbejde og velgørenhed. Hvis vi støtter deres velgørenhed gør det, det langt nemmere for dem at hjælpe de mennesker ude i verden der har brug for hjælp.

Dette kan vi gøre gennem www.charii.com, her kan man støtte med helt ned til 5 kr. På Charii kan man støtte velgørenhed indenfor flere emner, heriblandt humanitært arbejde og dermed er det muligt at støtte Læger Uden Grænser.

Posted in Artikler om velgørenhed | Tagged , , , | Tilføj kommentar

Hjælpeorganisationer

I denne artikel kan du læse mere om hjælpe organisationer
Læs mere

Posted in Artikler om velgørenhed | Tilføj kommentar

Støt kvinders rettigheder

Du kan være med til at støtte kvinder i den tredje verden
Læs mere

Posted in Artikler om velgørenhed | Tilføj kommentar

Rent drikkevand til alle

Det er langt fra alle der har adgang til rent drikkevand, men ikke desto mindre burde det være en menneskeret.
Læs mere

Posted in Artikler om velgørenhed | Tilføj kommentar