Gadebørn

Flere velgørenhedsorganisationer hjælper fattige børn i hele verden, og det er der i den grad også brug for. Det vurderes, at der på verdensplan er 100 millioner gadebørn, hvor cirka 40% af dem bor i Latinamerika.

Flere gadebørn i Asien

Det kan måske virke overraske for nogen, at Asien rent faktisk har flere gadebørn end Afrika. UNICEF har anslået at der i Asien er cirka 30 millioner gadebørn, hvilket er 3 gange, så mange som i Afrika. Årsagerne til at børnene bliver hjemløse er mange, men ofte stikker børnene af hjemmefra fordi der ikke er råd til mad, deres forældre drikker og er voldelige eller fordi de er blevet smidt ud på hjemmefra.

Børnene bliver udnyttet

Livet som gadebarn er ofte et meget barsk og umenneskeligt liv. De bliver udnyttet til at udføre ubehagelige job såsom at transportere narkotika eller de bliver tvunget til at sælge deres krop. Mange af gadebørnene overlever ikke de hårde vilkår enten fordi de dør at sult og sygdomme eller fordi de bliver slået ihjel af ubarmhjertige bagmænd. Politiet mistænkes også i nogle lande for at stå bag mange af de drab der sker på gadebørn.

Hvordan kan man hjælpe

Mange organisationer har som deres primære mål at hjælpe fattige børn i verden. En af disse organisationer er SOS-børnebyerne, som hjælper børn der er blevet forældreløse og derfor ikke har noget hjem eller nogen familie. De giver sørger for en ny familie og et nyt hjem til det forældreløse barn.

Comments are closed.