Støt truede dyrearter

Klovnefisk

Hvis vi alle sammen gør lidt, kan vi gøre en forskel for alle de truede dyrearter der findes i verden.

Det er de sødeste dyr der dør

Nogle af de mest truede dyrearter er også de dyr som mange er os synes er de sødeste. Eksempelvis er klovnefisken blandt de mest truede dyrearter i verden. En af årsagerne er at oceanerne absorberer CO2 fra atmosfæren, hvilket betyder at oceanerne bliver mere sure. Et surt havmiljø betyder, at klovnefiskens får en dårligere lugtesans, hvilket bevirker at fisken får sværere ved at finde til dens ynglings gemmested, søanemonerne.

Et andet truet dyr som mange har en stor kærlighed til er Koalabjørnen. Den har været et af de mest truede dyrearter i lang tid. Velgørenhedsorganisationen WWF har pandaen som deres logo, og pandaen er i høj grad også truet. Det vurderes at der er omkring 1000 pandaer tilbage i Kina.

Den vilde orangutang er ligeledes en af de dyrearter, som i den nærmeste fremtid kan være udryddet, hvis der ikke bliver gjort en indsats for at bevare bestanden. En organisation har gjort det muligt, at adoptere en orangutang, så man kan være med til at redde dem.

Haren er truet

I Danmark har vi også en lang række dyr på listen over uddøde, truede og sårbare arter. Men lidt overraskende er det nok for de fleste at også haren befinder sig på denne liste. Det var tidligere et af Danmarks mest almindelig dyr, men er altså efterhånden blevet mere og mere sjælden. Så der er god grund til at passe på naturen og støtte de organisationer som har det som mål.

Her er et par af de organisationer som har til formål er at passe på naturen:

ORGANISATION INFO PRIS STØT NU!
Stop dyremishandling Fra 100 kr. pr. måned Læs mere

Red en orangutang 100 kr. pr. måned Læs mere

Hjælp naturen 50-80 kr. pr. måned Læs mere

This entry was posted in Artikler om velgørenhed. Bookmark the permalink.

Comments are closed.