BOS-Orangutang

BOS-Orangutang1

Generelt

I Borneo og Sumatras regnskove er der kun få vilde orangutanger tilbage, og BOS (Borneo Orangutan Survival) har til formål at redde bestanden. Hvert år forsvinder der 6000 orangutanger fra regnskovene, og hvis denne udvikling fortsætter vil Orangutangen være helt udryddet om 10 år. Det er derfor nødvendigt at der bliver gjort en indsats for at bevare bestanden af vilde orangutanger.

BOS lærer forældreløse orangutang-unger at klare sig selv, så de en dag kan blive sat tilbage i naturen hvor de hører hjemme. De kæmper også for at redde alle de orangutanger, der ulovligt bliver holdt fanget. Så snart de kan klare sig i den vilde natur igen, bliver de sluppet løs, så chancen for at arten bevares bliver forøget. Det handler om at få så mange orangutanger tilbage i naturen som overhovedet muligt. Det er selvfølgelig vigtigt, at aberne kan klare sig selv i den vilde natur, og her gør organisationen BOS-orangutang en stor indsats for at det kan lade sig gøre.

Hvordan kan du hjælpe


Du har mulighed for at adoptere en orangutang for kun 100 kr. i måneden. Det vil sige at du sikre dens fremtid, så den en dag kan klare sig selv og blive sat ud i den fri natur. Adoptionen er symbolsk, så flere personer kan godt adoptere den samme orangutang, men du får mulighed for at følge med i livet for den orangutang du selv vælger.

BOS’ hjemmeside kan du læse meget mere om de forskellige aber som du har mulighed for at adopter. Her bliver deres sørgelige fortid fortalt, men det bliver også beskrevet hvordan orangutangerne nu er på vej til en bedre fremtid.

Comments are closed.